Nejlepší maso pro správný a zdravý kebab bylo pojmenováno

Foto: z otevřených zdrojů

Ne každý ví, že výběr správného masa může nejen zlepšit chuť pokrmu, ale také přinést zdravotní výhody.

S příchodem teplých dnů se tradiční pikniky v přírodě s voňavým kebabem stávají ještě oblíbenějšími. Ne každý však ví, že výběr správného masa může pokrm nejen učinit chutnějším, ale také přinést zdravotní výhody. RBC-Ukrajina nám prozradí, z jakého masa bude kebab nejzdravější.

Jaké je nejlepší a nejzdravější maso na kebab?

Odborníci na výživu určili nejzdravější maso na kebab – je jím krůtí.

Krůtí maso je považováno za ideální volbu díky svým jedinečným vlastnostem. Obsahuje velké množství bílkovin, které jsou pro tělo snadno stravitelné, a minimum škodlivých tuků. Podle odborníků pravidelná konzumace krůtích pokrmů pomáhá udržovat svalovou hmotu, zlepšuje metabolismus a posiluje imunitu.

Zvláštní pozornost je třeba věnovat tomu, že krůtí maso je bohaté na důležité stopové prvky: železo, zinek, fosfor a draslík. A vysoký obsah vitaminů skupiny B, zejména B6 a B12, podporuje zdraví nervového systému a přispívá ke správné činnosti srdce.

Krůtí maso je navíc hypoalergenní, takže je bezpečné pro lidi s citlivým trávicím systémem nebo náchylné k potravinovým alergiím. Na rozdíl od vepřového nebo tučného hovězího masa je krůtí kebab lehčí na žaludek a nevyvolává po jídle pocit těžkosti.

Kterou část krůtího masa je nejlepší zvolit?

Odborníci doporučují vybrat si krůtí řízek nebo stehno bez kůže, abyste si zachovali maximum prospěšných látek. Na marinádu doporučují používat přírodní ingredience – jogurt, citronovou šťávu, bylinky a koření bez přidání velkého množství soli nebo majonézy.

Další výhodou krůtího kebabu je minimální riziko škodlivých látek při správné přípravě. Aby byl pokrm co nejbezpečnější, je lepší maso marinovat alespoň 2-3 hodiny a vařit ho na středním ohni a nepřipalovat.

Pokud si tedy chcete pochutnat na chutném kebabu a zároveň dbát na své zdraví, je krůtí maso tou nejlepší volbou. Spojuje v sobě delikátní chuť, dietní vlastnosti a blahodárné účinky na organismus, díky čemuž je v letošní sezóně opravdu oblíbené.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | PENZION VULTURE HAVÍŘOV