Foto: z otevřených zdrojů
Abyste získali celou horu šťavnatých a chutných řízků, je třeba do mletého masa přidat tyto ingredience.
Každý má rád hnědé, šťavnaté a chutné řízky. Ale co dělat, když není dost mletého masa a je třeba udělat hodně řízků, aby stačily pro celou rodinu? Chytré hospodyňky už dávno vědí, co přidat do mletého masa, abyste získali celou hromadu chutných řízků.
Co přidat do mletého masa, abyste získali dvakrát tolik lahodných hnědých řízků.
- Zelenina. Nádivka se skvěle kombinuje se zeleninou. Na 500 gramů masového základu můžete vzít tři střední brambory a 200 gramů zelí. Kotlety s takovými přísadami budou křehké a šťavnaté, přímo se budou rozplývat v ústech. Profesionální kuchaři doporučují přidat k takovému masu na kotlety také paličku namočenou v mléce. Můžete vzít také cuketu, zejména to bude relevantní v letním období, kdy je zeleniny hodně.
- Rýže: Pokud nemáte po ruce žádnou zeleninu, můžete do sekané přidat rýži, ale předtím ji musíte uvařit a vychladit.
- Ovesné vločky. Chcete-li zvýšit množství mletého masa na řízky, můžete přidat sklenici ovesných vloček na 400 g masové hmoty. Ovesné vločky zalijte prudkým varem, přikryjte pokličkou a počkejte 10 minut, až nabobtnají. Taková přísada nezmění chuť řízků, ale zdvojnásobí jejich množství.