Pokud se chcete dožít 100 let, nekupujte tyto 4 produkty.

Pokud chcete ve zdraví oslavit sté narozeniny, je čas přehodnotit obsah vaší lednice a kuchyňských skříněk.

Většina z nás si ani neuvědomuje, že některé známé potraviny mohou pomalu zkracovat délku našeho života. Pokud sníte o tom, že se ve zdraví dožijete sta let, je načase přehodnotit obsah své lednice a kuchyňských skříněk. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku amerického výzkumníka dlouhověkosti Dana Buettnera.

Jaké výrobky zkracují délku života

Zpracované maso

Výzkumníci odhalili, že zpracované červené maso, jako je šunka, slanina, hovězí maso a některé druhy uzenin, je spojeno s rakovinou.

Tři chemické látky spojené s masem – hem, dusičnany a heterocyklické aminy jsou spojovány se zvýšeným rizikem rakoviny střev. Tyto chemické látky, které se v mase vyskytují přirozeně, přidávají se při zpracování nebo vznikají při vaření, mohou poškozovat střevní buňky.

V průběhu času může toto nahromaděné poškození zvýšit riziko vzniku rakoviny. Snížení množství červeného nebo zpracovaného masa ve stravě je skvělým způsobem, jak snížit zdravotní rizika. Výběrem potravin, jako je kuřecí, krůtí maso, vejce a rostlinné bílkoviny, můžete zajistit pestrý výživový profil a zároveň kontrolovat jejich příjem.

Sladkosti

Tyto výrobky obsahují nadměrné množství rafinovaného cukru.

Nadměrná konzumace cukru je známá svými negativními zdravotními účinky, které mohou vést k nárůstu hmotnosti, zvýšenému riziku srdečních onemocnění, cukrovky 2. typu a jaterním problémům.

Přechod na čerstvé nebo sušené ovoce uspokojí chuť na sladké a zároveň zvýší příjem základních živin, jako je vláknina, vitaminy a minerály. Ovoce obsahuje méně kalorií než sladké pochutiny, což podporuje účinnou regulaci hmotnosti.

Sušené ovoce může být lepší volbou pro ty, kteří sladkosti opravdu milují. Protože jsou dehydratované, obsahují mnoho živin a cukru, takže jsou ještě sladší a kaloričtější než čerstvé ovoce, proto si dávejte pozor na své porce.

Sladké perlivé nápoje

Jediný nápoj může obsahovat denní dávku (nebo více) přidaného cukru, což přispívá k obezitě, cukrovce 2. typu a metabolickým poruchám.

Cukry a kyseliny v sycených nápojích narušují zubní sklovinu a způsobují zubní kaz. Pravidelná konzumace je také spojována s kardiovaskulárními chorobami, obezitou a vysokým krevním tlakem.

Sycené nápoje neobsahují žádné živiny, pouze kalorie, které se mohou snadno hromadit v podobě nadváhy.

Potraviny s vysokým obsahem soli

Vyplatí se také vyhýbat se pokušení vysoce slaných pochutin, jako jsou například chipsy. Nadměrný příjem soli může vést k mnoha zdravotním problémům, včetně vysokého krevního tlaku, zvýšeného rizika srdečních onemocnění a komplikací s funkcí ledvin a mrtvice.

Doporučuje se, aby dospělí omezili příjem soli na maximálně 6 g denně (přibližně 1 rovná čajová lžička). To zahrnuje jak sůl, která je přirozeně přítomna v našich potravinách, tak jakoukoli přidanou sůl použitou během vaření nebo po něm.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | PENZION VULTURE HAVÍŘOV