Salát z mladého zelí s ředkvičkami a okurkou: nejlepší recept jara

Pokrm bude skvělým doplňkem hlavního chodu nebo samostatnou lehkou svačinkou.

Lehký, zdravý salát z křupavého zelí, voňavých okurek a pikantních ředkviček, který se nejčastěji připravuje na jaře.

Tento pokrm bude skvělým doplňkem hlavního chodu nebo samostatnou lehkou svačinkou.

Recept

Složení:

  • mladé zelí 300 g
  • okurky 150 g
  • ředkvičky 100 g
  • olivový olej 2-3 polévkové lžíce.
  • jablečný ocet 1 lžička.
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • bylinky (zelená cibule, kopr)

Příprava:

  1. Zeleninu a bylinky dobře opláchněte pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.
  2. Zelí nakrájejte na stébla, ale ne příliš tenká, lehce rozmačkejte rukama a nechte pět minut odstát.
  3. Okurky a ředkvičky nakrájejte na půlkolečka.
  4. Zeleninu nakrájejte nadrobno.
  5. Na zálivku smíchejte olivový olej, jablečný ocet, mletý černý pepř a sůl.
  6. Zelí, okurky, ředkvičky a bylinky dejte do mísy, přidejte zálivku a promíchejte.

Salát můžeme podle potřeby dochutit zakysanou smetanou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | PENZION VULTURE HAVÍŘOV