Pokrm bude skvělým doplňkem hlavního chodu nebo samostatnou lehkou svačinkou.
Lehký, zdravý salát z křupavého zelí, voňavých okurek a pikantních ředkviček, který se nejčastěji připravuje na jaře.
Tento pokrm bude skvělým doplňkem hlavního chodu nebo samostatnou lehkou svačinkou.
Recept
Složení:
- mladé zelí 300 g
- okurky 150 g
- ředkvičky 100 g
- olivový olej 2-3 polévkové lžíce.
- jablečný ocet 1 lžička.
- mletý černý pepř
- sůl
- bylinky (zelená cibule, kopr)
Příprava:
- Zeleninu a bylinky dobře opláchněte pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.
- Zelí nakrájejte na stébla, ale ne příliš tenká, lehce rozmačkejte rukama a nechte pět minut odstát.
- Okurky a ředkvičky nakrájejte na půlkolečka.
- Zeleninu nakrájejte nadrobno.
- Na zálivku smíchejte olivový olej, jablečný ocet, mletý černý pepř a sůl.
- Zelí, okurky, ředkvičky a bylinky dejte do mísy, přidejte zálivku a promíchejte.
Salát můžeme podle potřeby dochutit zakysanou smetanou.