Foto: z otevřených zdrojů
Jedním z nejlepších přírodních zdrojů železa jsou játra.
Železo je životně důležitá mikroživina a jeho nedostatek může vést k chronické únavě, slabosti a anémii. Jedním z nejlepších přírodních zdrojů železa jsou játra. Tento játrový pokrm, pomůže udržet normální hladinu železa v těle.
Vepřová játra s pohankou a rajčaty
Játra jsou rekordmanem v obsahu hemového železa a pohanka přidává další nehemové železo.
Odborník radí vyhnout se při vaření mléčným výrobkům – narušují vstřebávání železa.
Složení:
- 300 g jater
- 50 g pohanky
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 lžíce oleje GHI
- 2-3 lžíce rajčatového protlaku
- koření
Příprava:
- Játra očistíme, uvaříme a nakonec osolíme, osmahneme cibuli a mrkev, přidáme játra, vývar a rajčatový protlak.
- Vše dobře povařte.
- Poté uvařte pohanku a smíchejte ji s játry.