Vepřová játra s pohankou a rajčaty

Foto: z otevřených zdrojů

Jedním z nejlepších přírodních zdrojů železa jsou játra.

Železo je životně důležitá mikroživina a jeho nedostatek může vést k chronické únavě, slabosti a anémii. Jedním z nejlepších přírodních zdrojů železa jsou játra. Tento játrový pokrm, pomůže udržet normální hladinu železa v těle.

Vepřová játra s pohankou a rajčaty

Játra jsou rekordmanem v obsahu hemového železa a pohanka přidává další nehemové železo.

Odborník radí vyhnout se při vaření mléčným výrobkům – narušují vstřebávání železa.

Složení:

  • 300 g jater
  • 50 g pohanky
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce oleje GHI
  • 2-3 lžíce rajčatového protlaku
  • koření

Příprava:

  1. Játra očistíme, uvaříme a nakonec osolíme, osmahneme cibuli a mrkev, přidáme játra, vývar a rajčatový protlak.
  2. Vše dobře povařte.
  3. Poté uvařte pohanku a smíchejte ji s játry.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | PENZION VULTURE HAVÍŘOV