Ti, kteří s nimi nechtějí trávit dlouhý čas v kuchyni, si připraví tzv. líné knedlíky.
Varenyky jsou jedním z nejoblíbenějších ukrajinských jídel. Vaří se v páře, ve vodě a dokonce i smažené. Ti, kteří se s nimi nechtějí dlouho trápit v kuchyni, připravují takzvané líné varenyky. O jeden takový recept se podělila kuchařská blogerka Natalia Zhuk.
Líné knedlíky na pánvi
Složení: 1:
- voda – 850 gr;
- sůl – 1 lžička;
- mouka – 320 g;
- tvaroh – 250 g;
- sůl – podle chuti;
- sýr – 100 gr;
- svazek kopru;
- máslo.
Příprava:
- Smíchejte sůl, vodu a mouku, vše promíchejte do homogenní hmoty.
- Na náplň smícháme tvaroh, nastrouhaný sýr, bylinky, sůl.
- Rozpálenou pánev vymažte olejem a nalijte do ní těsto podle návodu ve videu. Smažte z jedné strany dozlatova a obraťte. Rozetřete náplň, přiklopte druhou polovinou palačinky, potřete olejem a osmažte z obou stran.
- Hotové knedlíky položte na talíř a podávejte s oblíbenou omáčkou nebo zakysanou smetanou.
- Těsto je velmi tenké a křehké a náplň je neuvěřitelně chutná.