Chutné a rychlé: recept na líné knedlíky na pánvi

Ti, kteří s nimi nechtějí trávit dlouhý čas v kuchyni, si připraví tzv. líné knedlíky.

Varenyky jsou jedním z nejoblíbenějších ukrajinských jídel. Vaří se v páře, ve vodě a dokonce i smažené. Ti, kteří se s nimi nechtějí dlouho trápit v kuchyni, připravují takzvané líné varenyky. O jeden takový recept se podělila kuchařská blogerka Natalia Zhuk.

Líné knedlíky na pánvi

Složení: 1:

  • voda – 850 gr;
  • sůl – 1 lžička;
  • mouka – 320 g;
  • tvaroh – 250 g;
  • sůl – podle chuti;
  • sýr – 100 gr;
  • svazek kopru;
  • máslo.

Příprava:

  1. Smíchejte sůl, vodu a mouku, vše promíchejte do homogenní hmoty.
  2. Na náplň smícháme tvaroh, nastrouhaný sýr, bylinky, sůl.
  3. Rozpálenou pánev vymažte olejem a nalijte do ní těsto podle návodu ve videu. Smažte z jedné strany dozlatova a obraťte. Rozetřete náplň, přiklopte druhou polovinou palačinky, potřete olejem a osmažte z obou stran.
  4. Hotové knedlíky položte na talíř a podávejte s oblíbenou omáčkou nebo zakysanou smetanou.
  5. Těsto je velmi tenké a křehké a náplň je neuvěřitelně chutná.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | PENZION VULTURE HAVÍŘOV