Foto: z otevřených zdrojů
Hotový pokrm posypte nasekanými bylinkami.
Pokud máte rádi těstoviny s masem, určitě si připravte tento jemný, originální pokrm s nádhernou chutí a vůní.
Masové kuličky s přílohou se vaří na pánvi se zeleninou, rajčatovým protlakem, zakysanou smetanou a sýrem a dokonale si zachovávají svůj tvar. Děti si tuto přípravu těstovin určitě zamilují.
Recept
Složení:
- těstovinová hnízda – 300 gr;
- tvrdý sýr – 100 g;
- mleté vepřové maso – 300 gr;
- cibule – 1 ks;
- česnek – 2 stroužky;
- mletý černý pepř;
- sůl;
- rostlinný olej;
- bylinky (kopr, petržel);
Na omáčku:
- cibule – 2 ks
- mrkev – 2 ks;
- voda – 500 gr;
- zakysaná smetana – 100 gr;
- rajčatový protlak – 2 polévkové lžíce;
- mletý černý pepř;
- sůl.
Příprava:
- Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Zeleninu nakrájejte najemno.
- Oloupejte cibuli a česnek, cibuli nakrájejte na jemné kostičky a česnek prolisujte.
- Vložte do mletého masa, opepřete, osolte a dobře promíchejte. Z mletého masa vytvarujte malé kuličky a položte je na těstoviny.
- Na omáčku nakrájejte cibuli na středně velké kostičky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, dvě minuty na něm smažte cibuli, poté přidejte mrkev a smažte dalších 5-7 minut do změknutí.
- Přidejte rajčatový protlak, zakysanou smetanu, mletý černý pepř, osolte, promíchejte, dvě minuty smažte, zalijte horkou vodou a znovu promíchejte.
- Na omáčku položíme plněná hnízda, přivedeme k varu, pevně uzavřeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 25 minut, poté těstovinová hnízda posypeme strouhaným sýrem a dusíme dalších pět minut.
- Hotový pokrm posypeme nasekanými bylinkami.
Tipy:
- Nalijte tolik vroucí vody, aby byla masová hnízda pokryta až po vrchol.
- Použijte libovolný druh nádivky.