Jak připravit těstovinová hnízda s mletým masem na pánvi

Foto: z otevřených zdrojů

Hotový pokrm posypte nasekanými bylinkami.

Pokud máte rádi těstoviny s masem, určitě si připravte tento jemný, originální pokrm s nádhernou chutí a vůní.

Masové kuličky s přílohou se vaří na pánvi se zeleninou, rajčatovým protlakem, zakysanou smetanou a sýrem a dokonale si zachovávají svůj tvar. Děti si tuto přípravu těstovin určitě zamilují.

Recept

Složení:

  • těstovinová hnízda – 300 gr;
  • tvrdý sýr – 100 g;
  • mleté vepřové maso – 300 gr;
  • cibule – 1 ks;
  • česnek – 2 stroužky;
  • mletý černý pepř;
  • sůl;
  • rostlinný olej;
  • bylinky (kopr, petržel);

Na omáčku:

  • cibule – 2 ks
  • mrkev – 2 ks;
  • voda – 500 gr;
  • zakysaná smetana – 100 gr;
  • rajčatový protlak – 2 polévkové lžíce;
  • mletý černý pepř;
  • sůl.

Příprava:

  1. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Zeleninu nakrájejte najemno.
  3. Oloupejte cibuli a česnek, cibuli nakrájejte na jemné kostičky a česnek prolisujte.
  4. Vložte do mletého masa, opepřete, osolte a dobře promíchejte. Z mletého masa vytvarujte malé kuličky a položte je na těstoviny.
  5. Na omáčku nakrájejte cibuli na středně velké kostičky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
  6. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, dvě minuty na něm smažte cibuli, poté přidejte mrkev a smažte dalších 5-7 minut do změknutí.
  7. Přidejte rajčatový protlak, zakysanou smetanu, mletý černý pepř, osolte, promíchejte, dvě minuty smažte, zalijte horkou vodou a znovu promíchejte.
  8. Na omáčku položíme plněná hnízda, přivedeme k varu, pevně uzavřeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 25 minut, poté těstovinová hnízda posypeme strouhaným sýrem a dusíme dalších pět minut.
  9. Hotový pokrm posypeme nasekanými bylinkami.

Tipy:

  • Nalijte tolik vroucí vody, aby byla masová hnízda pokryta až po vrchol.
  • Použijte libovolný druh nádivky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | PENZION VULTURE HAVÍŘOV