Foto: z otevřených zdrojů
Pečením masa a zeleniny se pokrm stane šťavnatým a chutným.
Pečené kuřecí řízky se zeleninou jsou ideální jako chutná a zdravá příloha nebo jako samostatné jídlo.
Díky pečení masa a zeleniny je pokrm šťavnatý a chutný. Recept je velmi jednoduchý, kuřecí řízek je třeba naložit do sójové omáčky, medu, koření, nakrájet zeleninu, poslat v rukávu na pečení a upéct v troubě.
Recept
Složení:
- kuřecí řízek 500 g
- žampiony 300 g
- cibule 2 ks
- mrkev 1 ks
- sladká paprika 2 ks
- sójová omáčka 2 polévkové lžíce
- med 1 lžička.
- jablečný ocet 1,5 lžíce.
- koření na kuře 1 lžička.
- rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Kuřecí řízky omyjte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na středně silné proužky.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, med, jablečný ocet, koření na kuře, rostlinný olej a mletý černý pepř. Kuřecí řízky vložte do marinády a pošlete na tři hodiny marinovat do lednice.
- Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a mrkev na slámky.
- Houby omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
- Ze sladké papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji na plátky.
- Všechnu zeleninu vložte do mísy, přidejte marinované kuřecí řízky, osolte a promíchejte.
- Směs vložíme do pečicího rukávu, okraje rukávu pevně zavážeme, na několika místech propíchneme párátkem a položíme na plech.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 30 minut.
Tipy:
- Kuřecí řízky můžete nechat marinovat přes noc.
- V případě potřeby použijte dvě barvy sladké papriky.