Kuřecí řízek se zeleninou a houbami pečený v rukávu: recept na rychlé jídlo

Foto: z otevřených zdrojů

Pečením masa a zeleniny se pokrm stane šťavnatým a chutným.

Pečené kuřecí řízky se zeleninou jsou ideální jako chutná a zdravá příloha nebo jako samostatné jídlo.

Díky pečení masa a zeleniny je pokrm šťavnatý a chutný. Recept je velmi jednoduchý, kuřecí řízek je třeba naložit do sójové omáčky, medu, koření, nakrájet zeleninu, poslat v rukávu na pečení a upéct v troubě.

Recept

Složení:

  • kuřecí řízek 500 g
  • žampiony 300 g
  • cibule 2 ks
  • mrkev 1 ks
  • sladká paprika 2 ks
  • sójová omáčka 2 polévkové lžíce
  • med 1 lžička.
  • jablečný ocet 1,5 lžíce.
  • koření na kuře 1 lžička.
  • rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Kuřecí řízky omyjte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na středně silné proužky.
  2. V misce smíchejte sójovou omáčku, med, jablečný ocet, koření na kuře, rostlinný olej a mletý černý pepř. Kuřecí řízky vložte do marinády a pošlete na tři hodiny marinovat do lednice.
  3. Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a mrkev na slámky.
  4. Houby omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
  5. Ze sladké papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji na plátky.
  6. Všechnu zeleninu vložte do mísy, přidejte marinované kuřecí řízky, osolte a promíchejte.
  7. Směs vložíme do pečicího rukávu, okraje rukávu pevně zavážeme, na několika místech propíchneme párátkem a položíme na plech.
  8. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 30 minut.

Tipy:

  • Kuřecí řízky můžete nechat marinovat přes noc.
  • V případě potřeby použijte dvě barvy sladké papriky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | PENZION VULTURE HAVÍŘOV