Foto: z otevřených zdrojů
Takový salát bude skvělým doplňkem každého stolu.
Navzdory jednoduchým surovinám je salát z červené řepy, sleďů a jablek pikantní a chutný.
Řepu uvařte nebo upečte předem a za 15 minut bude pokrm hotový. Tento salát bude skvělým doplňkem každého stolu.
Recept
Složení:
- červená řepa – 300 gr;
- lehce solený sleď (filet) – 200 g;
- jablko – 1 ks;
- cibule – 1 ks;
Na dresink:
- Francouzská hořčice – 1 polévková lžíce;
- med – 1 lžička;
- citronová šťáva – 1 polévková lžíce;
- olivový olej – 3 polévkové lžíce;
- sůl.
Příprava:
- Řepu omyjte, osušte papírovou utěrkou, zabalte do alobalu a pečte v troubě při 180 stupních 1-1,5 hodiny. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na slámky.
- Sledě nakrájíme na dlouhé plátky.
- Jablka zbavte jádřince a slupky a nakrájejte je na slámky.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
- Na zálivku smíchejte hořčici, med, citronovou šťávu, olivový olej a sůl.
- Do mísy dejte červenou řepu, sledě, jablko, cibuli, přidejte dresink a promíchejte. Přendejte do salátové mísy a dejte na 30 minut do lednice, aby se zálivka rozležela.