Salát z červené řepy se sleděm a jablkem: jednoduchý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Takový salát bude skvělým doplňkem každého stolu.

Navzdory jednoduchým surovinám je salát z červené řepy, sleďů a jablek pikantní a chutný.

Řepu uvařte nebo upečte předem a za 15 minut bude pokrm hotový. Tento salát bude skvělým doplňkem každého stolu.

Recept

Složení:

  • červená řepa – 300 gr;
  • lehce solený sleď (filet) – 200 g;
  • jablko – 1 ks;
  • cibule – 1 ks;

Na dresink:

  • Francouzská hořčice – 1 polévková lžíce;
  • med – 1 lžička;
  • citronová šťáva – 1 polévková lžíce;
  • olivový olej – 3 polévkové lžíce;
  • sůl.

Příprava:

  1. Řepu omyjte, osušte papírovou utěrkou, zabalte do alobalu a pečte v troubě při 180 stupních 1-1,5 hodiny. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na slámky.
  2. Sledě nakrájíme na dlouhé plátky.
  3. Jablka zbavte jádřince a slupky a nakrájejte je na slámky.
  4. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
  5. Na zálivku smíchejte hořčici, med, citronovou šťávu, olivový olej a sůl.
  6. Do mísy dejte červenou řepu, sledě, jablko, cibuli, přidejte dresink a promíchejte. Přendejte do salátové mísy a dejte na 30 minut do lednice, aby se zálivka rozležela.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | PENZION VULTURE HAVÍŘOV