Foto: z veřejných zdrojů
Stejně jako ostatní zelená zelenina je bohatá na látky, které chrání tělesné buňky před stárnutím a mnoha nemocemi, včetně rakoviny.
S příchodem jara si již můžete v obchodech a na trhu koupit čerstvý chřest, který je velmi zdravým a výživným produktem. Stejně jako ostatní zelená zelenina je bohatý na látky, které chrání tělesné buňky před stárnutím a mnoha nemocemi včetně rakoviny. Doporučujeme tuto zeleninu vařit a k ní – lahodnou holandskou omáčku. O recept se podělila kuchařská blogerka Olga Golovina.
Chřest s holandskou omáčkou
Složení: 1:
- Chřest;
- voda;
- sůl/pepř;
- máslo.
Na omáčku:
- žloutek – 3 ks
- citronová šťáva – 1 lžíce. litr;
- voda – 1 lžíce;
- máslo – 70 g;
- sůl.
Příprava:
- Chřest omyjte a odřízněte několik centimetrů špiček, jak je ukázáno ve videu. Oloupejte slupku. Nejlépe je k tomu použít žiletkový nůž.
- Oloupaný chřest vařte 3-4 minuty v osolené vroucí vodě.
- Poté na pánvi rozpusťte kousek másla, vložte chřest, okořeňte trochou pepře a na mírném ohni ze všech stran opečte.
- Na omáčku smíchejte v misce žloutky, citronovou šťávu a vodu. Vše vložíme do vodní lázně a za stálého míchání přivedeme ke konzistenci husté zakysané smetany. Přidejte máslo a vařte ještě minutu. Podle chuti osolíme.