Sezónní recepty: jak vařit chřest s holandskou omáčkou

Foto: z veřejných zdrojů

Stejně jako ostatní zelená zelenina je bohatá na látky, které chrání tělesné buňky před stárnutím a mnoha nemocemi, včetně rakoviny.

S příchodem jara si již můžete v obchodech a na trhu koupit čerstvý chřest, který je velmi zdravým a výživným produktem. Stejně jako ostatní zelená zelenina je bohatý na látky, které chrání tělesné buňky před stárnutím a mnoha nemocemi včetně rakoviny. Doporučujeme tuto zeleninu vařit a k ní – lahodnou holandskou omáčku. O recept se podělila kuchařská blogerka Olga Golovina.

Chřest s holandskou omáčkou

Složení: 1:

  • Chřest;
  • voda;
  • sůl/pepř;
  • máslo.

Na omáčku:

  • žloutek – 3 ks
  • citronová šťáva – 1 lžíce. litr;
  • voda – 1 lžíce;
  • máslo – 70 g;
  • sůl.

Příprava:

  1. Chřest omyjte a odřízněte několik centimetrů špiček, jak je ukázáno ve videu. Oloupejte slupku. Nejlépe je k tomu použít žiletkový nůž.
  2. Oloupaný chřest vařte 3-4 minuty v osolené vroucí vodě.
  3. Poté na pánvi rozpusťte kousek másla, vložte chřest, okořeňte trochou pepře a na mírném ohni ze všech stran opečte.
  4. Na omáčku smíchejte v misce žloutky, citronovou šťávu a vodu. Vše vložíme do vodní lázně a za stálého míchání přivedeme ke konzistenci husté zakysané smetany. Přidejte máslo a vařte ještě minutu. Podle chuti osolíme.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | PENZION VULTURE HAVÍŘOV