Kefírové koláčky s brambory a brynzou: recept na chutnou snídani

Chlebíčky smažte na suché pánvi bez oleje, nezapomeňte je nahoře hojně potřít máslem.

K snídani nebo večeři připravíme placičky s jemnou náplní z bramborové kaše a brynzy. Těsto se připravuje bez droždí, ale jsou měkké a vzdušné a náplň je chutná a vydatná.

Placičky smažte na suché pánvi bez oleje, nezapomeňte je na povrchu hojně potřít máslem.

Recept

Složení:

  • Kefír – 250 ml;
  • pšeničná mouka – 300 gr;
  • jedlá soda – 0,5 lžičky;
  • sůl – špetka.
  • Na nádivku:
  • brambory – 300 gr;
  • brynza – 250 g;
  • mletý černý pepř;
  • sůl;
  • máslo – 50 g (na vymazání).

Příprava:

  1. Brambory omyjte, oloupejte, nakrájejte na čtyři kusy a vařte je v osolené vodě 20 minut od bodu varu.
  2. Brynzu nastrouháme na hrubém struhadle.
  3. Brambory scedíme, rozmačkáme šťouchadlem, přidáme brynzu, mletý černý pepř, osolíme, promícháme a necháme mírně vychladnout.
  4. Do teplého kefíru přidáme jedlou sodu, promícháme a necháme 5-10 minut odležet. Po částech přisypeme sůl a prosátou mouku a vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme potravinovou fólií a necháme 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme do kuličky.
  5. Na pracovní ploše poprášené moukou rozválíme každou kuličku těsta na kulatou, nepříliš tenkou placku, do středu položíme náplň, okraje těsta zvedneme a utěsníme a opatrně, aby se těsto netrhalo, rozválíme válečkem na tenkou placku.
  6. Rozpalte suchou pánev a každý chlebíček osmažte na středním ohni z obou stran dozlatova. Potřete každý chlebíček máslem a naskládejte na sebe.
  7. Rozkrojte na čtyři díly a podávejte horké se zakysanou smetanou nebo jogurtem.

Tipy:

  • Chléb se během pečení nafoukne, propíchněte ho z boku špejlí.
  • Použijte libovolný druh sýra.
  • V případě potřeby můžete do nádivky přidat bylinky.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | PENZION VULTURE HAVÍŘOV