Kromě zdravotních přínosů se tento pokrm skvěle hodí i na vaření, protože se dá několik dní skladovat v lednici.
Zdraví celého těla začíná ve střevech. A správný salát může nejen zlepšit trávení, ale také podpořit mikroflóru. Doporučujeme připravit jednoduchý a chutný salát z mrkve, který bude pro střeva skutečným dárkem. Uvádí to web Zdravá fitness jídla.
Recept na mrkvový salát
Doktorka Ella Davar vysvětlila, že mrkev obsahuje vlákninu zvanou pektin, která pomáhá regulovat trávení a podporuje růst prospěšných střevních bakterií. I když se udržování zdravých střev může zdát složité, tento salát je skvělým výchozím bodem pro podniknutí nezbytných kroků ke zlepšení.
Kromě zdraví prospěšných účinků je tento pokrm skvělý i na vaření, protože ho lze skladovat v lednici několik dní. Ve skutečnosti, pokud salát připravíte večer předem, bude druhý den chutnat ještě lépe. Navíc jeho příprava zabere jen asi 15 minut.
Složení: 1:
- 4 velké mrkve
- 1 šalotka
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce rýžového octa
- 1 citron
- 1 lžíce opražených sezamových semínek
- 2-3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
Příprava
- Nejprve oloupejte mrkev a poté ji pomocí škrabky na zeleninu nakrájejte na tenké proužky.
- Jednu cibuli nakrájejte nadrobno a spolu s koriandrem je přidejte do mísy k mrkvi.
- Poté přidejte sezamový olej, sójovou omáčku, rýžový ocet, citronovou kůru a šťávu a sezamová semínka.
- Promíchejte do hladka a konzumujte.