Foto: z veřejných zdrojů
K přípravě tohoto dezertu budete potřebovat několik ingrediencí.
Brownies jsou známým dezertem díky své bohaté čokoládové chuti a drobivé struktuře. Při jeho přípravě však může být obtížné dosáhnout správné konzistence, zejména pokud je brownies příliš upečené nebo není před krájením dostatečně vychlazené. Express se proto podělil o recept známé kuchařské expertky Mary Berryové, který je velmi snadný k dodržení.
Recept
Složení:
- 360 g hořké čokolády nalámané na kousky;
- 225 g másla nakrájeného na kostičky;
- 225 g světlého cukru muscovado;
- čtyři rozšlehaná vejce;
- 75 g hladké mouky;
- 75 g čokoládových lupínků.
Příprava
- Nejprve je třeba předehřát troubu na 180 °C, vymazat ji olejem a vyložit formu pečicím papírem.
- Poté dejte čokoládu a máslo do velké žáruvzdorné mísy a postavte ji nad hrnec s vroucí vodou, dokud se nerozpustí.
- Když je čokoláda rozpuštěná, odstavte ji z ohně a přidejte cukr a vejce. Dobře promíchejte do hladka, pak přidejte mouku a znovu promíchejte. Poté přidejte čokoládové lupínky.
- Poté nalijte čokoládové brownies těsto do připravené formy a pečte přibližně 45 minut. Poté nechte moučník ve formě zcela vychladnout a teprve pak jej nakrájejte na čtverce.
- Před krájením doporučujeme uschovat brownies v chladničce.