Vyjde to vzdušné a čokoládové: slavný kuchař se podělil o jednoduchý recept na brownies.

Foto: z veřejných zdrojů

K přípravě tohoto dezertu budete potřebovat několik ingrediencí.

Brownies jsou známým dezertem díky své bohaté čokoládové chuti a drobivé struktuře. Při jeho přípravě však může být obtížné dosáhnout správné konzistence, zejména pokud je brownies příliš upečené nebo není před krájením dostatečně vychlazené. Express se proto podělil o recept známé kuchařské expertky Mary Berryové, který je velmi snadný k dodržení.

Recept

Složení:

  • 360 g hořké čokolády nalámané na kousky;
  • 225 g másla nakrájeného na kostičky;
  • 225 g světlého cukru muscovado;
  • čtyři rozšlehaná vejce;
  • 75 g hladké mouky;
  • 75 g čokoládových lupínků.

Příprava

  1. Nejprve je třeba předehřát troubu na 180 °C, vymazat ji olejem a vyložit formu pečicím papírem.
  2. Poté dejte čokoládu a máslo do velké žáruvzdorné mísy a postavte ji nad hrnec s vroucí vodou, dokud se nerozpustí.
  3. Když je čokoláda rozpuštěná, odstavte ji z ohně a přidejte cukr a vejce. Dobře promíchejte do hladka, pak přidejte mouku a znovu promíchejte. Poté přidejte čokoládové lupínky.
  4. Poté nalijte čokoládové brownies těsto do připravené formy a pečte přibližně 45 minut. Poté nechte moučník ve formě zcela vychladnout a teprve pak jej nakrájejte na čtverce.
  5. Před krájením doporučujeme uschovat brownies v chladničce.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | PENZION VULTURE HAVÍŘOV