Žádné tajné ingredience: odborník na vaření se podělil o trik na šťavnaté kuře v troubě

Foto: z veřejných zdrojů

Tento jednoduchý trik vám nejen umožní připravit chutnější a šťavnatější kuře, ale také vám ušetří zbytečný čas na úklid.

Při pečení kuřete v troubě se obvykle používá plech nebo rošt, který zajistí křupavou kůrku a rovnoměrné propečení. Problémem je, že když je kuře takto položené, šťáva se často odpaří nebo připálí, takže maso je sušší, než byste chtěli. Navíc čištění všech těch cákanců na plechu může být nepříjemné.

Jak však píše Parade, uživatelka TikToku Emily (@emilyscooking) se podělila o jednoduchý trik, který vám umožní upéct co nejšťavnatější kuře a zároveň snížit námahu s úklidem. Navrhuje k tomuto účelu použít formu na chleba.

Jak to funguje

V úzké formě na chléb je maso blíže u sebe, což udržuje vlhkost a zabraňuje vysychání kousků, které tak zůstávají šťavnaté a chutné.

Při pečení kuřete se tuk a šťáva shromažďují na dně formy, čímž se kousky masa v podstatě nasáknou. Díky tomu získáte extra chuť, aniž byste museli maso pravidelně promazávat kartáčem. Vysoké stěny formy na pečení chleba vytvářejí rovnoměrnější rozložení tepla kolem každého kousku, čímž se snižuje možnost připečených okrajů nebo nedopečených středů. A na rozdíl od plechu forma na pečení chleba zadržuje stříkance, takže vaše trouba zůstane o něco čistší.

Tato metoda je skvělá pro kuřecí stehna nebo prsa bez kůže a kostí. Můžete použít i kuře s kůží, ale počítejte s tím, že vrchní vrstva bude křupavá.

Způsob vaření

Kuře ve formě na chléb předehřejte troubu na 200 °C. Kuře okořeňte nebo předem naložte do marinády a poté vložte kousky kuřete do formy – poměrně hustě, ale ne tak, aby se rovnoměrně propekly.

Formu na pečení položte na plech, aby případné kapky tuku neznečistily troubu, a vložte do trouby. Pečte asi 40 minut stehna nebo 30 minut prsa, podle jejich velikosti.

Před podáváním nechte kuře 10 minut odpočívat. Toto kuře se skvěle hodí k přípravě tacos, salátů nebo jako příloha k pita chlebu s česnekovou jogurtovou omáčkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | PENZION VULTURE HAVÍŘOV