Foto: z otevřených zdrojů
Nápad na chutnou svačinu
Bramborové placky, lidově nazývané deruny nebo drajniky, lze připravit zcela novým způsobem, a to tak, že jim dáme tvar koláče a přidáme náplň. Jak na to, prozradí a ukáže kuchařská blogerka Julia Simončuk.
Derounový dort
Složení:
- brambory (střední) – 6-7 ks;
- cibule – 1 ks;
- vejce – 2 ks;
- mouka – 2 polévkové lžíce;
- sůl, pepř – podle chuti;
- olej na smažení.
Na nádivku:
- houby – 400-500 gr;
- smetana 15-20 % – 200 ml;
- cibule – 1 ks;
- sýr mozzarella – 180 gr;
- sůl, pepř – podle chuti;
- olej na smažení.
Příprava:
- Nejprve je třeba připravit nádivku. K tomu nakrájejte houby, osmahněte je na pánvi, pak je vyjměte a na stejném oleji osmahněte cibuli dozlatova. Poté houby vraťte zpět, zalijte smetanou a poduste, podle chuti osolte a opepřete.
- Na „kůrčičku“ nastrouháme brambory a cibuli na jemném struhadle nebo nasekáme v mixéru, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a promícháme. Smažíme na olejem vymazané pánvi jako běžné derunky, ale větší velikosti.
- Koláč sestavíme podle videa, přičemž vrstvu náplně posypeme strouhaným sýrem.
- Poté jej vložte na 7-10 minut do předehřáté trouby, aby se sýr rozpustil.