Jak šlehat bílkoviny s cukrem na hustou pěnu – tajemství přípravy

Při přípravě mnoha cukrářských výrobků se používají našlehané bílky.

Správné ušlehání bílků je dovednost, která je základem mnoha receptů, od lehkých suflé až po jemné pusinky.

Při přípravě mnoha cukrářských výrobků se používají ušlehané bílky, které lze použít na pusinky, mousses, suflé, na zdobení dortů a zákusků. Ne každá hospodyňka však ví, jak správně vyšlehat bílky s cukrem.

Poradíme vám, jak na to.

Chcete-li dosáhnout dobré pěny, musíte si zodpovědně vybrat šlehací mísu. Vhodná je hluboká mísa z keramiky, skla nebo nerezové oceli. Je důležité, aby byla dokonale čistá. Pokud jsou na vnitřním povrchu zbytky tuku, neumožní to proměnit vejce v chladnou pěnu. Proto je nežádoucí používat nádobu z plastu, protože má mikropóry, ve kterých mohou zůstat částečky oleje.

Nejlepší tipy

  • Bílkoviny se lépe šlehají, pokud jsou čerstvé a před šleháním byly zchlazeny. Proto jej před šleháním vložte do chladničky.
  • Je lepší použít spíše nízkootáčkový mixér než mixér – ten není vhodný.
  • Nízké otáčky při šlehání je třeba kontrolovat. Rychlost pomalu zvyšujte.
  • Při použití mixéru dbejte na to, aby byly zcela vyšlehány všechny bílky, nikoliv pouze vrchní část.
  • Pokud nejsou bílky dostatečně vyšlehané, zůstane v nich vzduch a při hnětení těsta už nebude výrobek tak vzdušný. Pokud jsou bílky vyšlehané příliš, bude v nich spousta malých vzduchových bublinek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | PENZION VULTURE HAVÍŘOV