Knedlíky s kuřecími játry v hrncích: jak zušlechtit výrobek z obchodu

Foto: z otevřených zdrojů

Můžete použít jakýkoli druh jater

Připravte si oblíbené knedlíky na nový způsob: v hrncích, spolu s kuřecími játry, zeleninou, na smetaně, zapečené v troubě.

Pokrm je vydatný a chutný. Vezměte si kupované nebo domácí knedlíky.

Recept

Složení:

  • hotové knedlíky 400 g
  • kuřecí játra 200 g
  • cibule 1 ks.
  • mrkev 1 ks.
  • smetana 15-20 % 300 ml
  • sůl
  • máslo 50 g
  • mletý černý pepř

Příprava:

  1. Oloupejte játra z fólie, opláchněte je a nakrájejte na tyčinky.
  2. Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, mrkev na plátky.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo, cibuli a mrkev osmahněte na středním plameni do průhledna. K zelenině přidáme kuřecí játra, opepříme, osolíme a smažíme dalších pět minut.
  4. Rozdělte jídlo tak, abyste měli dva hrnce, nebo vařte v jednom.
  5. Do hrnců dejte knedlíky, navrch játra a zeleninu, zalijte smetanou a přiklopte pokličkou.
  6. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 30-35 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | PENZION VULTURE HAVÍŘOV