Foto: z otevřených zdrojů
Můžete použít jakýkoli druh jater
Připravte si oblíbené knedlíky na nový způsob: v hrncích, spolu s kuřecími játry, zeleninou, na smetaně, zapečené v troubě.
Pokrm je vydatný a chutný. Vezměte si kupované nebo domácí knedlíky.
Recept
Složení:
- hotové knedlíky 400 g
- kuřecí játra 200 g
- cibule 1 ks.
- mrkev 1 ks.
- smetana 15-20 % 300 ml
- sůl
- máslo 50 g
- mletý černý pepř
Příprava:
- Oloupejte játra z fólie, opláchněte je a nakrájejte na tyčinky.
- Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, mrkev na plátky.
- Na pánvi rozehřejte máslo, cibuli a mrkev osmahněte na středním plameni do průhledna. K zelenině přidáme kuřecí játra, opepříme, osolíme a smažíme dalších pět minut.
- Rozdělte jídlo tak, abyste měli dva hrnce, nebo vařte v jednom.
- Do hrnců dejte knedlíky, navrch játra a zeleninu, zalijte smetanou a přiklopte pokličkou.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 30-35 minut.