Mrkev v zakysané smetaně s cibulí v troubě: klasický recept

Foto: z otevřených zdrojů

V případě potřeby použijte své oblíbené koření

Používejte pouze živé ryby, ne mražené, nejlépe střední velikosti.

Pokud hřbet ryby nařízneme svisle nebo příčně, získáme chutnou rybu téměř bez kostí. pečená v zakysané smetaně je obzvlášť chutná a zdravá, uvnitř zůstává šťavnatá a na povrchu s křupavou zlatavou kůrkou.

Recept

Složení:

  • karas obecný 4 ks.
  • cibule 3-4 ks.
  • 25% zakysaná smetana 80 g
  • rostlinný olej 20 ml
  • sůl
  • mletý černý pepř

Příprava:

  1. Očistěte kapra od šupin, odstraňte vnitřnosti, černou fólii, ploutve a ocas. Opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
  2. Na obou stranách jatečně upraveného těla proveďte mělké řezy. Potřete plotice mletým černým pepřem a solí.
  3. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na půlkolečka.
  4. Dno a boky formy na pečení vymažte rostlinným olejem, po celém dně rozložte cibuli, na cibuli položte kapra a bohatě potřete zakysanou smetanou.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 40-45 minut dozlatova.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | PENZION VULTURE HAVÍŘOV