Foto: z otevřených zdrojů
V případě potřeby použijte své oblíbené koření
Používejte pouze živé ryby, ne mražené, nejlépe střední velikosti.
Pokud hřbet ryby nařízneme svisle nebo příčně, získáme chutnou rybu téměř bez kostí. pečená v zakysané smetaně je obzvlášť chutná a zdravá, uvnitř zůstává šťavnatá a na povrchu s křupavou zlatavou kůrkou.
Recept
Složení:
- karas obecný 4 ks.
- cibule 3-4 ks.
- 25% zakysaná smetana 80 g
- rostlinný olej 20 ml
- sůl
- mletý černý pepř
Příprava:
- Očistěte kapra od šupin, odstraňte vnitřnosti, černou fólii, ploutve a ocas. Opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
- Na obou stranách jatečně upraveného těla proveďte mělké řezy. Potřete plotice mletým černým pepřem a solí.
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na půlkolečka.
- Dno a boky formy na pečení vymažte rostlinným olejem, po celém dně rozložte cibuli, na cibuli položte kapra a bohatě potřete zakysanou smetanou.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 40-45 minut dozlatova.